Nieuws

Verticaal afneembare trekhaak Brink BMU

9 juli, 2016

Verticaal afneembare trekhaak

Bent u op zoek naar een trekhaak voor uw auto die na gebruik volledig onzichtbaar te maken is? Dan is de verticaal afneembare trekhaak van Brink dé oplossing. U kunt de kogel uitnemen en opbergen in uw kofferbak en de stekkerplaat achter de bumper wegdraaien.

Innovatie

Met de verticaal afneembare trekhaak heeft u niet langer permanent een trekhaak achter uw auto, maar er binnen enkele seconden wel altijd een bij de hand. De verticaal afneembare trekhaak biedt u een volledig onzichtbare oplossing. De huls waar u de kogel van onderen in vergrendelt, blijft verborgen achter uw bumper. Omdat ook de stekkerplaat achter de bumper weg te draaien is, kunt u na afname niet zien dat uw auto is uitgerust met een trekhaak.

Gebruiksgemak

Bij de verticaal afneembare trekhaak leveren we een afdekkapje en opbergzak. Het afdekkapje kunt u na afname van de kogel in de huls schuiven, wat voorkomt dat er viezigheid in achterblijft. In de opbergzak kunt u de kogel opbergen, zodat uw interieur niet vuil wordt. Een groot voordeel is dat er na afname van de kogel geen trekhaak meer in de weg zit bij het gebruik van uw kofferklep of het beladen van uw kofferbak.

Lees het hele verhaal op Brink.eu

ANWB Fietsdragertest 2016       

2 juli, 2016

Thule VeloCompact 925

De VeloCompact 925 is een zeer compacte fietsdrager voor 2 fietsen. Het design is strak en modern. Met z’n 14,1 kilogram is de drager niet al te zwaar en daarom prettig in het gebruik. Dankzij de handige voetbediende kantelfunctie blijft de bagageruimte van de auto goed bereikbaar, ook als de fietsen reeds op de drager staan. De extreme kantelhoek maakt zelfs het openen van zeer grote achterkleppen mogelijk. De drager is uitgerust met diefstalbeveiliging op de drager en de frameklemmen. Na gebruik is de drager eenvoudig plat op te vouwen.

Montage 

Voordat de drager gebruikt kan worden, moet er een aantal onderdelen eenmalig worden gemonteerd, dit vergt zo’n vijftien minuten tijd. De plaatsing van de drager op de trekhaak is een eenvoudige klus: plaats de drager op de kogel en sluit de ergonomische koppeling door de hefboom met handgreep naar beneden te drukken. Deze handeling vergt weinig kracht. De koppeling kan met een draaimechanisme aangepast worden aan de dikte van de kogel. Vervolgens kunnen de fietsen op de drager worden geplaatst, waarbij ze wel dicht op elkaar staan. De wielgoten zijn instelbaar. Vooral bij de wielgoten is dit zeer handig, ook fietsen met een grote wielbasis (zoals randonneurs) staan nu veilig met de banden in de goot. De wielen worden vastgezet met gespen voorzien van een ratelfunctie. Mede daardoor zijn de wielen muurvast te fixeren.

Rijtest 

Zeer stabiel. Fietsen bewegen nauwelijks op de drager, mede dankzij de goede frameklemmen en de bevestiging van de wielen.
Bron: ANWB


Aanmelden nieuwsbrief