Gezocht: inbouwspecialist 

" Ben jij de inbouwspecialist die wij zoeken? Circuit van Hagen, het leukste bedrijf in Automotive & Telefonie van Nederland, zoekt een inbouwspecialist (M/V) met inzicht in techniek"

-Ryiaz Chand Ali-

Ben jij de inbouwspecialist die wij zoeken? Circuit van Hagen, het leukste bedrijf in Automotive & Telefonie van Nederland, zoekt een inbouwspecialist (M/V) met inzicht in techniek. Je bent fulltime bezig met het inbouwen van o.a. camera's, navigatiesystemen, audio upgrade oplossingen, cruise-control en nog veel meer.

Circuit van Hagen

Circuit van Hagen heeft dé leukste inbouwstation van Nederland en biedt al jarenlang Automotive oplossingen voor de zakelijke en particuliere markt aan. In de afgelopen jaren is Circuit van Hagen uitgegroeid tot een bedrijf dat veel kennis heeft, inclusief persoonlijke service. Een combinatie die je tegenwoordig niet veel bij andere bedrijven tegenkomt! Met ons team werken we dagelijks om te blijven groeien, hier krijg jij als inbouwspecialist een belangrijke rol in.

Wij vragen...

 Je bent ambitieus en representatief

 Ervaring in de Automotive branche

 Je moet zelfstandig als in teamverband kunnen werken

 Je hebt een energieke en positieve werkhouding. Je weet proriteiten te stellen en laat je niet uit het veld slaan bij tegenslagen

 Je bent fulltime (40 uur per week) beschikbaar

Wij bieden...

 Een uitdagende baan bij een enorm ambitieus bedrijf

 Een salaris naar leeftijd en ervaring

 Werken bij een bedrijf met enthousiaste collega's waar doelen bereiken en plezier hebben hand in hand gaan

 Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden

 Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling

Ja, ik wil werken bij de leukste automotive & telefonie bedrijf van Nederland!

Leuk, we zijn benieuwd naar jouw cv én motivatie. Neem contact met ons op door te bellen naar 0174 621 551 of door te mailen naar info@circuitvanhagen.nl t.a.v. de heer Stefan van Hagen. We kijken uit naar je solicitatie!

Werving- en selectiebureau ofdetacheringsbureau? Om een goede relatie met onze potentiële nieuwe collega's op te bouwen, vinden wij het belangrijk om kandidaten direct te kunnen benaderen. Ongevraagde profielen die via andere worden aangeboden, zullen we daarom als directe sollicitatie behandelen.