Vacatures

Van brief tot beginnen

Een vacature gevonden die helemaal bij jou past? Dat horen we natuurlijk graag. Maar hoe dan verder? Bij ons solliciteer je uiteraard altijd digitaal. Wanneer alles duidelijk is, stuur je ons je motivatiebrief en cv toe. Je ontvang een bevestiging per e-mail. Zo weet je zeker dat alles goed is aangekomen. Soms hebben we naar aanleiding van jouw brief of cv nog wat vragen. We nemen dan zelf contact met je op. Binnen een week ontvang van je van ons een inhoudelijke reactie, dit kan per mail of telefoon zijn. Wanneer wij net zo enthousiast zijn van jou als jij van ons, nodigen we je graag uit voor een gesprek. Zijn we toch niet de perfecte match, dan vertellen we je dit per mail of wat later in de procedure telefonisch met een goede uitleg.

Standaard arbeids-voorwaarden
Naast je primaire salaris bieden we een aantal standaard arbeidsvoorwaarden, zoals vakantiegeld, telefoon, laptop of een leaseauto, maar dit is afhankelijk van de functie. Verder ontvang je 25 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband. Circuit van Hagen voorziet zijn personeel in een goede pensioenregeling en onze secundaire arbeidsvoorwaarden zijn deels afgestemd op de Circuit van Hagen diensten, zodat onze medewerkers de voordelen zelf kunnen ervaren!


Op dit moment hebben we binnen Circuit van Hagen de volgende vacatures:

" Ben jij de salestopper die wij zoeken? Circuit van Hagen, het leukste bedrijf in Automotive & Telefonie van Nederland, zoekt een accountmanager (M/V) met commercieel talent."

-Stefan van Hagen-

Gezocht: accountmanager telefonie

Ben jij de salestopper die wij zoeken? Circuit van Hagen, het leukste bedrijf in Automotive & Telefonie van Nederland, zoekt een accountmanager (M/V) met commercieel talent. Jouw doel is om nieuwe klanten binnen te halen en de omzet tot ongekende hoogte te laten groeien. Dit doe je door intensief contact te houden met potentiële en met bestaande klanten. Wat je zoal doet op een werkdag als salestopper bij Circuit van Hagen? Je volgt campagnes op die uit jouw naam zijn verstuurd, belt klanten om te vragen of ze nog mooie leads hebben en bespreekt jouw resultaten met de salesmanager. Tussendoor werk je afspraken, leads en offertes uit. Kortom: een afwisselende baan in een enthousiast team met voldoende verantwoordelijkeheid en uitdaging.

Circuit van Hagen

Circuit van Hagen is dé leukste zakelijke service partner van Nederland en biedt al jarenlang telefonie- en internetdiensten voor de zakelijke markt aan. In de afgelopen jaren is Circuit van Hagen uitgegroeid tot een bedrijf dat flexibele contracten aanbiedt inclusief persoonlijke service. Een combinatie die je tegenwoordig niet veel bij andere telecombedrijven tegenkomt! Met ons team werken we dagelijks om te blijven groeien, hier krijg jij als accountmanager een belangrijke rol in.

Wij vragen...

 Minimaal MBO werk- en denkniveau (afstudeerstage MBO 3/4

 Je kunt goed communiceren en overtuigen je bent niet bang om de telefoon te pakken

 Je hebt een zeer goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschift

 Je hebt een energieke en positieve werkhouding. Je weet proriteiten te stellen en laat je niet uit het veld slaan bij tegenslagen

 Je bent fulltime (40 uur per week) beschikbaar

Wij bieden...

 Een uitdagende baan bij een enorm ambitieus bedrijf

 Een fulltime functie met voldoende mogelijkheden om door te groeien. Uiteraard krijg je de nodige begeleiding en ondersteuning

 Werken bij een bedrijf met enthousiaste collega's waar doelen bereiken en plezier hebben hand in hand gaan

 Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder pensioen, bonussen, laptop en telefoon

 Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling

Ja, ik wil werken bij de leukste automotive & telefonie bedrijf van Nederland!

Leuk, we zijn benieuwd naar jouw cv én motivatie. Neem contact met ons op door te bellen naar 0174 621 551 of door te mailen naar info@circuitvanhagen.nl t.a.v. de heer Stefan van Hagen. We kijken uit naar je solicitatie!

Werving- en selectiebureau ofdetacheringsbureau? Om een goede relatie met onze potentiële nieuwe collega's op te bouwen, vinden wij het belangrijk om kandidaten direct te kunnen benaderen. Ongevraagde profielen die via andere worden aangeboden, zullen we daarom als directe sollicitatie behandelen.